Η Ιστορία μας

To 1950, σε δύο ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Σουηδική πόλη Malmö, ο Δρ. Frederik Paulsen ίδρυσε την εταιρία Nordiska Hormon Laboratoriet, ,η οποία το 1954 μετονομάστηκε σε Ferring. Επέλεξε να ονομάσει έτσι την εταιρεία του, εμπνευσμένος από την ισχυρή, στενά δεμένη κοινότητα των ανθρώπων με καταγωγή από το νησί της Βόρειας Θάλασσας Föhr, που αυτοαποκαλούνταν «Feringers», και μιλούσαν το τοπικό ιδίωμα «Fering».

Παγκόσμιος ηγέτης στις πεπτιδικές ορμόνες

Η Ferring έγινε πρωτοπόρος στην ανάπτυξη και την εκμετάλλευση φαρμακευτικών προϊόντων που βασίζονται στις φυσιολογικά παραγόμενες από την υπόφυση πεπτιδικές ορμόνες. Ο Δρ. Paulsen ήταν πεπεισμένος ότι αυτά τα νέα μόρια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη αναπλήρωση ελλείψεων και την αποκατάσταση ανωμαλιών, διαδραματίζοντας έτσι έναν σημαντικότατο ρόλο στην αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων.

Έξι δεκαετίες αργότερα, οι προβλέψεις του Δρ. Paulsen έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά ακριβείς. Σήμερα, τα πεπτίδια που ανέπτυξε η Ferring χρησιμοποιούνται ευρέως ως δραστικές ουσίες στα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα της Ferring. Η ανάπτυξη του προϊόντος Minirin (δεσμοπρεσσίνη) που χρησιμοποιείται για τη αντιμετώπιση της νυχτερινής ενούρησης, αποτέλεσε τη βάση της διεθνούς επέκτασης της Ferring και ισχυροποίησε τον κύκλο εργασιών της από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 και έπειτα.

Για να μάθετε περισσότερα για την διαχρονική σχέση της Ferring με την έρευνα και την ανάπτυξη των πεπτιδίων, κάντε κλικ εδώ.